Jongeren 18+

Wat kunnen wij voor jou doen

Het Kandidatennet is bekend met de problemen die jij als jongere kan overkomen. Wij helpen jou op verschillende manieren om tot een oplossing te komen. Hierbij werken wij samen om naar een doel te werken die jij graag wilt zien. Wij helpen o.a. bij:

  • inkomen of werk vinden
  • scholing vinden
  • schuldhulpverlening
  • hulp bij drank en drugsverslaving
  • opbouwen van een zelfstandig bestaan
  • hulp bij geweld en mishandeling
  • huisvesting vinden
Wat is onze werkwijze

Hoe gaan wij bij het Kandidatennet aan het werk met jouw hulpvraag? Wij stellen de volgende activiteiten in om te starten met jouw hulpvraag.

Aanmelding en intakegesprek

Wanneer je voor het eerst contact opneemt met het Kandidatennet dan kun je ons jouw hulpvraag stellen. Daarna volgt er een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek, hierbij heb je geen verplichtingen. In dit gesprek zullen wij jouw hulpvraag uitgebreid bespreken en kijken wat wij voor jou kunnen doen.

Aan de hand van dit gesprek gaan we samen zoeken naar een doel wat je wilt bereiken en bespreken wij wat er allemaal nodig is om het doel te halen. Jouw hulpvraag en doelstelling leggen wij vast in een samenwerkingsdocument.

Plan van aanpak

Alle stappen en activiteiten of afspraken die nodig zijn leggen wij vast in een plan van aanpak. Dit is jouw behandelplan waarin onze activiteiten en jouw activiteiten staan omschreven. Met het volgen van dit plan proberen wij jouw doel voor jouw hulpvraag te bereiken. Dit plan van aanpak vormt de basis voor de zorgverlening.

Coaching

Voor jongeren, ouder dan 18 jaar, kunnen bepaalde onzekerheden in het dagelijks leven zeer confronterend zijn. Daarom stellen wij altijd voor om naast de zorghulp voor jouw hulpvraag, ook coaching in te zetten. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jongeren een zo zelfstandig leven leren leiden zodat zij daar niet op latere leeftijd problemen bij ondervinden. Kijk voor meer informatie bij Coaching.

Hoe kom je in aanmerking

Voor jouw hulp door het Kandidatennet kom je in aanmerking als je eerst bent aangemeld bij het Sociale Wijkteam. Je kunt altijd terecht bij iemand van het wijkteam in jouw wijk of buurt voor jouw hulpvraag. Kijk op de website van jouw gemeente en vind een sociaal wijkteam bij jou in de buurt. Ben jij nog onder de 18 jaar oud, kijk dan voor hulp via Jeugd en Gezin.

Als je wil kan het Kandidatennet na het eerste gesprek jou helpen een afspraak te maken bij het sociale wijkteam. Als je gesproken hebt met het sociale wijkteam en je komt in aanmerking voor hulp van het Kandidatennet dan zullen wij beginnen met onze hulpverlening.

Belangrijk

Het Kandidatennet vindt jouw privacy heel belangrijk , om die reden zullen wij jou en jouw hulpvraag nooit bekend maken bij wie dan ook, tenzij dit een onderdeel uitmaakt van het plan. Mochten wij een verdenking krijgen over huiselijk geweld en kindermishandeling dan is het Kandidatennet verplicht dit te melden volgens de meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling.

Neem contact op

Neem contact met ons op of laat hier een bericht achter. 

Bel: 06-47226976

Locatie: Pieter Bothstraat 27, 2315 AP Leiden (bij LV Roodenburg)

Contact

Kandidatennet
Pieter Bothstraat 27
2315 AP Leiden
(bij LV Roodenburg)
info@kandidatennet.nl
Bel 06-47226976